بیشترین کتابخانههای جهان در این شهر ایران قرار دارد | 200 میلیون جلد کتاب در خانه ها
مقالات
بزرگنمايي:
پیام خراسان - حوزه علمیه قم از اوایل سال1300، این شهر را به پایگاه اصلی برای علمای شیعه تبدیل کرد. این حضور موجب شد که کتابخانههای شخصی و خانگی با هدف مطالعه طلاب هر روز پررونقتر شوند تا جایی که حسین متقی، نسخهشناس و پژوهشگر، شهر قم را بهعنوان «تنها شهر روی کره زمین با بیشترین تعداد کتاب و کتابخانه» معرفی کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
براساس اطلاعاتی که از این نسخهشناس مشهور در یک کتاب منتشر شده است، باید گفت که حضور طلاب و علمای ایرانی و بینالمللی در قم، این شهر را به پاتوق دوستداران کتابهای مذهبی و فلسفی تبدیل کرده است.
شهری با 25هزار کتابخانه
ماجرای انتخاب شهر قم بهعنوان پرتراکمترین نقطه جهان از نظر وجود کتاب و کتابخانه، مربوط به کتاب «تاریخ شفاهی نسخهپژوهان و فهرستنگاران» است که با همت کتابخانه آیتالله العظمی بروجردی(ره) چندی پیش منتشر شد.
در بخشی از این کتاب 800صفحهای، حسین متقی به آمار و ارقامی استناد کرده که تا پیش از این کمتر مورد توجه قرار گرفته بود: «شهر قم شاید تنها شهر روی کره زمین باشد که بیشترین کتاب و کتابخانه در آن قرار دارد. خاطرم هست زمانی (شاید سال 2012) به شهر قم شهر 25هزار کتابخانه میگفتند. البته بدونتردید این سخنی حداقلی است؛ چراکه به باور بنده شاید بهجرأت بتوان گفت در این شهر دستکم بالای 100هزار کتابخانه(با موجودی 2هزار کتاب به بالا) وجود دارد.»
او در شرح بیشتر این موضوع، افزود: «شما کافی است تصور کنید در شهری که از تمامی شهرهای ایران و 120 کشور جهان دستکم 300هزار طلبه مشغول تحصیل علوم دینی است، در حالت کمینه آن اگر بهطور متوسط 30درصد این طلاب فقط 2هزار کتاب داشته باشند، تعداد کتابها حدود 200میلیون جلد در شهر قم اختصاصا مربوط به کتب طلاب علوم دینی خواهد بود.»
تبدیل خانه به کتابخانه شخصی
یکی از نکات رایج در میان علما و افرادی که مشغول تحصیل در حوزههای علمیه هستند، داشتن کتابخانههای شخصی مملو از کتابهای مذهبی، فقهی و فلسفی است؛ موضوعی که حسین متقی هم در صحبتهایش به آن اشاره کرده است.
بهگفته این پژوهشگر «جالب است بدانید در این بین حتی کسانی را میشناسیم که در منزل سهطبقه خود حدود 40هزار جلد کتاب دارند. حال شما اگر موجودی کتابخانههای رسمی، مدارس علمیه، صدها مؤسسه تحقیقی و کتابخانه دانشگاهها و پژوهشگاهها و حتی موجودی کتابفروشیها و غیره را هم درنظر بگیرید، ببینید با چه رقم شگفتانگیزی مواجه خواهید شد.»
کد خبر 914433 منبع: روزنامه همشهری برچسبها کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری استان قم
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/799699/